← Terug naar blog

Rugklachten door een tik op de enkels

augustus 11, 2018

Mijn rugklachten zijn erger geworden ongeveer een jaar geleden. Wat is er toen gebeurd? Ik heb met voetballen een tik tegen mijn enkel gekregen. Inmiddels heb ik geen enkelklachten meer, maar wel last van mijn rug.

Als osteopaat onderzoek je niet alleen de rug bij rugklachten, maar het hele lichaam. Als dan blijkt dat de enkel niet goed beweegt, dan zou dit ook de oorzaak van uw rugklachten kunnen zijn. De knieën en heupen worden anders belast en dit kan leiden tot rugklachten.

Het terug brengen van de mobiliteit van de enkel herstelt de balans en haalt de druk uit uw rug weg. Nu is het weer tijd om eventueel met de fysiotherapeut te gaan trainen en coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Wilt u ook een duurzame oplossing voor uw rugklachten? Maak dan een afspraak!