Wat is de werkwijze als ik een afspraak maak bij Sentio Osteopathie?


Werkwijze

Wat is de werkwijze als ik een afspraak maak bij sentio osteopathie

U komt voor een gratis screening: U boekt een afspraak voor 15 minuten in mijn agenda. binnen 24 uur wordt uw afspraak bevestigd per mail. Ook ontvangt u inlogcodes naar een korte vragenlijst met tien vragen; over uw gezondheid en de reden voor een screening/gesprek.  Enkele dagen later  maken we kennis met elkaar en ik beantwoord uw vragen over osteopathie (duur 15 minuten, gratis) Doel van deze screening is om even kennis te maken en uw vragen over osteopathie te beantwoorden. Het is geen intake en ook geen onderzoek. Mocht u binnen 24 uur geen bevestiging krijgen van uw afspraak; neem dan even telefonisch contact op, waarschijnlijk is uw afspraak dan niet goed gekoppeld in mijn online agenda.

U komt voor het eerst voor een onderzoek en behandeling (O&B) (60 minuten 92 euro): U heeft een afspraak gepland in mijn agenda. Binnen 24 uur wordt uw O&B per mail bevestigd. Daarnaast ontvangt u een mail naar een uitgebreide vragenlijst die u mag invullen. Bij uw eerst O&B zal deze vragenlijst besproken worden.  Dit is belangrijk om verbanden te kunnen leggen tussen uw klachten en de oorzaak van de klachten. Daarna volgt het lichamelijk onderzoek:  Dit bestaat uit een actief onderzoek en een passief onderzoek. Met mijn handen onderzoek ik de verschillende lichaamsweefsels op hun beweeglijkheid. Niet alleen in de regio van de klachten, maar het gehele lichaam. Daarna bespreek ik met u de bevindingen en start de behandeling. (duur 50-60 min). Mocht u binnen 24 uur geen bevestiging van uw afspraak ontvangen hebben; neem dan telefonisch contact met mij op, waarschijnlijk is uw afspraak dan niet goed gekoppeld in mijn online agenda.

U komt voor een vervolg behandeling: (45 minuten 77 euro)U heeft een afspraak gepland in mijn agenda. Binnen 24 uur wordt uw behandeling per mail bevestigd.  Mocht u binnen 24 uur geen bevestiging van uw afspraak ontvangen hebben, neem dan telefonisch contact met mij op, waarschijnlijk is uw afspraak dan niet goed gekoppeld in mijn online agenda.

U komt voor een korte behandeling: (25-30 minuten 50 euro) Speciaal voor baby’s en kinderen is soms een korte behandeling geïndiceerd. Ook kan er in overleg met de behandelaar gekozen worden voor een korte behandeling. U kunt dit niet rechtstreeks in mijn agenda plannen.


Tarieven

 

vanaf 01-01-2020

Gratis screening (15 minuten, gratis):  U maakt online een afspraak voor een kennismaking en uitleg over wat osteopathie voor u kan betekenen. U kunt dit in mijn online agenda inplannen en u ontvangt een bevestiging per mail op korte termijn. Wilt u liever telefonisch contact, dan ben ik bereikbaar op telefoonnummer: 06-46442526 

Eerste consult (60 minuten, 92 euro): U maakt een online afspraak in mijn agenda en ontvangt van mij een uitgebreide vragenlijsten (over uw klachten, ziektegeschiedenis en bevindingen van uw arts). Deze vult u in voor de eerste behandeling. Hiermee kan ik mij dan zo goed mogelijk voorbereiden op uw behandeling.

Vervolg consult (45 minuten, 77 euro): Aan het einde van de behandeling maken we, indien nodig, een vervolg afspraak.  Bent u al eens bij mij geweest, dan kunt u ook online een afspraak plannen in mijn agenda.

Kort vervolg consult (25-30 minuten, 50 euro): Speciaal voor baby’s en kinderen is een kort consult mogelijk. Soms is een kort vervolg consult mogelijk; dit in onderling overleg.  U kunt dit niet online plannen.

Registratie: Sentio is aangesloten bij het NOF (Nederlandse Osteopathie Federatie) Hierdoor krijgt u een gedeelte van de behandeling vergoed als u aanvullend verzekerd bent. Bij de ene zorgverzekeraar valt osteopathie onder beweegzorg en bij een andere verzekeraar valt osteopathie onder alternatieve therapie. Via onderstaande link krijgt u meer inzicht in de vergoedingen voor osteopathie van uw zorgverzekeraar.

Facturen: U krijgt na de behandeling per mail de factuur thuis gestuurd met het verzoek deze binnen 14 dagen te betalen. U kunt deze eenvoudig betalen via een i-deal linkje. U controleert de factuur en betaald rechtstreeks aan Sentio Osteopathie. Deze factuur stuurt u door naar uw verzekeraar en u ontvangt een gedeelte van de kosten terug. Op specifiek verzoek wordt de factuur per post naar u verstuurd.

Vergoedingen voor Osteopathie van de verzekeraar: Voor een overzicht van de vergoedingen osteopathie in 2021 verwijs ik u naar (NFG) Nederlandse Federatie Gezondheidszorg