Wat is de werkwijze als ik een afspraak maak bij Sentio Osteopathie?


Werkwijze

Wat is de werkwijze als ik een afspraak maak bij sentio osteopathie

U komt voor een gratis screening: U boekt een afspraak voor 30 minuten in mijn agenda. binnen 24 uur wordt uw afspraak bevestigd per mail. Ook ontvangt u een mail met inlogcodes naar een korte vragenlijst met tien vragen; over uw gezondheid en de reden voor een screening/gesprek.  Enkele dagen later  maken we kennis met elkaar en ik beantwoord uw vragen over osteopathie (duur 15-30 minuten, gratis) Mocht u binnen 24 uur geen bevestiging krijgen van uw afspraak; neem dan even telefonisch contact op.

U komt voor een behandeling: U heeft een afspraak gepland in mijn agenda. Binnen 24 uur wordt uw behandeling per mail bevestigd. Daarnaast stuur ik u een mail met inlogcodes naar een uitgebreide vragenlijst die u mag invullen. Bij de eerste behandeling zal deze vragenlijst besproken worden.  Dit is belangrijk om verbanden te kunnen leggen tussen uw klachten en de oorzaak van de klachten. Daarna volgt het lichamelijk onderzoek:  Dit bestaat uit een actief onderzoek en een passief onderzoek. Met mijn handen onderzoek ik de verschillende lichaamsweefsels op hun beweeglijkheid. Niet alleen in de regio van de klachten, maar het gehele lichaam. Daarna bespreek ik met u de bevindingen en start de behandeling. (duur 50-60 min). Als u vaker in de praktijk bent geweest, dan zult u geen vragenlijst meer per mail ontvangen. Mocht u binnen 24 uur geen bevestiging van uw afspraak ontvangen; neem dan telefonisch contact op.


Tarieven

Gratis screening (15- 25 minuten, gratis):  U maakt online een afspraak voor een kennismaking en uitleg over wat osteopathie voor u kan betekenen. U kunt dit in mijn online agenda inplannen en  u ontvangt een bevestiging per mail op korte termijn. Wilt u liever telefonisch contact, dan ben ik bereikbaar op telefoonnummer: 06-46442526 

Eerste consult (50-60 minuten, 80 euro): U maakt een online afspraak in mijn agenda en ontvangt van mij een uitgebreide vragenlijsten (over uw klachten, ziektegeschiedenis en bevindingen van uw arts). Deze vult u in voor de eerste behandeling. Hiermee kan ik mij dan zo goed mogelijk voorbereiden op uw behandeling.

Vervolg consult (50-60 minuten, 80 euro): Aan het einde van de behandeling maken we, indien nodig, een vervolg afspraak.  Bent u al eens bij mij geweest, dan kunt u ook online een afspraak plannen in mijn agenda.

Kort vervolg consult (25-30 minuten, 45 euro): Speciaal voor baby’s en kinderen is een kort consult mogelijk. Soms is een kort vervolg consult mogelijk; dit in onderling overleg.  U kunt dit niet online plannen.

Registratie: Sentio is aangesloten bij het NOF (Nederlandse Osteopathie Federatie) Afhankelijk van uw aanvullende ziektekostenverzekering, krijgt u een gedeelte of de gehele behandeling vergoed. Osteopathie valt bij de meeste verzekeraars onder beweegzorg of alternatief.

Betaling: U krijgt per mail de factuur thuis gestuurd met het verzoek deze binnen 14 dagen te betalen. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering wordt deze geheel of gedeeltelijk vergoed door uw verzekeraar. Op verzoek wordt de factuur per post toegestuurd. Voor een overzicht van de vergoedingen osteopathie in 2019 verwijs ik u naar zorgwijzer